A Gourmania sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben folytatja a böngészést, elfogadja az oldalra vonatkozó sütik használatát. HOZZÁJÁRULOK 
Jó tudni!
Termékek Menü

Kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával és sült savanyú káposztával

Hozzávalók 6 személyre:

Időigényes, gyakorlatot igénylő fogás! 90 perc (+ 3 óra főzés)

Sztrapacskához:

reszelt nyers burgonya                                70 dkg

tojás                                                                1 tojás

Olitalia extra szűz olívaolaj                          3 ek

                                                                     1 ek

őrölt bors                                                        ½ kk

majoranna                                                      ½ ek

rétesliszt                                                         20 dkg

simaliszt                                                          20 dkg

Tálaláshoz:

apróra vágott kisütött füstölt szalonna    20 dkg

juhtúró                                                            15 dkg

tejföl                                                                1 pohár

karikára vágott vöröshagyma                     1 nagy fej

savanyú káposzta                                          30 dkg

Kacsazúza pörkölt:

tisztított felvágott kacsazúza                       1 kg

kacsazsír                                                          6 ek

vaj                                                                     5 dkg    

aprított vöröshagyma                                   4 nagy fej

fokhagyma                                                      8 gerezd

paprika aprítva                                               1 db

paradicsom                                                     1 db

vörösbor (jó minőségű!!!)                           3 db

 majoranna, só, bors, pirospaprika, babérlevél, házi vegeta vagy hús alaplé


Elkészítése:

Sztrapacska és sült savanyú káposzta

1.      Nagy fazékban felteszünk a vizet, ha felforrt sózzuk olajozzuk.

2.      A lereszelt burgonyát nagy tálba tesszük majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és eldolgozzuk.

3.      A forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit (ha rusztikusra akarjuk, akkor deszkáról, késsel   szaggatjuk).

4.      Ha megfőtt (miután feljött a víz tetejére még kb. 6 perc) hideg vízbe szedjük, leszűrjük.

5.      A karikázott  hagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát és azzal tovább pirítjuk kb. 15-20 percig.

6.      Tálaláskor a megpirított sztrapacskára halmozzuk a juhtúrót és a tejfölt, majd megszórjuk a megsütött szalonnakockákkal. Mellé helyezünk egy kis kupac sült káposztát.

7.      Ez magában is egy pompás étel, de kacsazúza pörkölttel ünnepi fogássá varázsolhatjuk!

 

Kacsazúza pörkölt:

1.      A hagymát a kacsazsíron megpirítjuk, majd beledobjuk az aprított paprikát és utána jöhet a kacsazúza. Kicsit pirítjuk majd felöntjük hús alaplével   hogy elfedje.

2.      Beletesszük a fűszereket, majd ráöntünk 1 dl vörösbort. Időnként kevergetve, folyamatosan adagoljuk hozzá a vörösbort míg el nem fogy, utána még vizet amíg vaj puha nem lesz (ez kb. 3 óra).

3.      A végén beletesszük a pirospaprikát és a vajat, együtt rottyanjon még egyet és el is készült!

4.      Ha meg akarjuk bolondítani adunk hozzá 2 ek. szarvasgombás olívaolajat.

Tipp:  Mielőtt belekezdene, fotózza le és küldje el nekünk - Legyen rá büszke!

 

További receptek >