Körtés marcipános sütemény
Hozzávalók 6 személyre
- felezett körte befőtt 1 üveg
- Anthon Berg marcipán 250 gr
- egész tojás 5 db
- vaníliás cukor 1 zacskó
- vaj 2 dkg
- prézli 2 ek
- búzadara 2 ek
- szeletelt mandula 15 dkg
- mézeskalács fűszerkeverék 1 kk
- vanília fagylalt 6 gombóc
- tejszínhab díszíteni
A kihűlt süteményt forró olvasztott Anthon Berg csokoládéval is tálalhatjuk!
Elkészítés
1. A tojásokat felverjük.
2. A marcipánt lereszeljük majd belekeverjük a tojásba és hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
3. Egy közepes tepsit kivajazunk és megszórjuk prézlivel majd szépen elrendezzük benne a felezett körtéket és meghintjük búzadarával és ízesítjük a fűszerkeverékkel.
4. Ráöntjük a körtékre a már előkészített marcipános tojásokat.
5. Majd a tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával.
6. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.
7. A süteményt 30 perc alatt készre sütjük.
8. Melegen tálaljuk vanília fagylalttal és tejszínhabbal.