A Gourmania sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben folytatja a böngészést, elfogadja az oldalra vonatkozó sütik használatát. HOZZÁJÁRULOK 
Jó tudni!
Termékek Menü

Körtés marcipános sütemény

Hozzávalók 6 személyre

  • felezett körte befőtt                     1 üveg
  • Anthon Berg marcipán                 250 gr
  • egész tojás                                      5 db
  • vaníliás cukor                                 1 zacskó
  • vaj                                                     2 dkg
  • prézli                                                2 ek
  • búzadara                                         2 ek
  • szeletelt mandula                          15 dkg
  • mézeskalács fűszerkeverék          1 kk
  • vanília fagylalt                                 6 gombóc
  • tejszínhab                                        díszíteni

A kihűlt süteményt forró olvasztott Anthon Berg csokoládéval is tálalhatjuk!

 

Elkészítés

1. A tojásokat felverjük.

2. A marcipánt lereszeljük majd belekeverjük a tojásba és hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

3. Egy közepes tepsit kivajazunk és megszórjuk prézlivel majd szépen elrendezzük benne a felezett körtéket és meghintjük búzadarával és ízesítjük a fűszerkeverékkel.

4. Ráöntjük a körtékre a már előkészített marcipános tojásokat.

5. Majd a tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával.

6. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.

7. A süteményt 30 perc alatt készre sütjük.

8. Melegen tálaljuk vanília fagylalttal és tejszínhabbal.