A Gourmania sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben folytatja a böngészést, elfogadja az oldalra vonatkozó sütik használatát. HOZZÁJÁRULOK 
Jó tudni!
Termékek Menü

Rókagombás tagliatelle

Közepesen nehéz - elkészítés: 40 perc

 Hozzávalók 4 személyre:

  • rókagomba (ízlés szerint csiperke)           20 dkg
  • tagliatelle                                                      50 dkg
  • vöröshagyma finomra vágva                     1 fej
  • fokhagyma                                                    4 gerezd
  • angolzeller finomra vágva                          2 szár
  • fehérbor                                                        1 dl
  • tejszín                                                             1 dl
  • csirke alaplé                                                  4 dl
  • vaj                                                                   5 dkg
  • petrezselyem                                                1 csokor
  • só, bors, olívaolaj, chili                                ízlés szerint
  • tojás sárgája                                                  2 db
  • parmezán                                                       5 dkg


Elkészítése:


1. A tésztát bő, forró, sós vízben al dente állagúra főzzük.

2. Olívaolajon jól ledinszteljük a hagymát, a zellert, a fokhagymát, majd rádobjuk a gombát és lepirítjuk.

3. Öntünk rá fehérbort, elforraljuk, majd felöntjük az alaplével, utána a tejszínnel kb. 5-6 percig főzzük,
sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a vajat és a petrezselymet.

4. A kifőtt tésztát nem öblítjük le hanem rögtön belekeverjük az olívaolajjal elkevert tojássárgába.

5. Az egészet egybekeverjük.

6. Tálalásnál parmezánforgáccsal megszórjuk és ízlés szerint meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal.

Tipp:  Mielőtt belekezdene, fotózza le és küldje el nekünk - Legyen rá büszke!

 

További receptek >